Dan Popa: M-am mai liniştit... - Bloguri economice

sâmbătă, 12 septembrie 2009

Dan Popa: M-am mai liniştit...

Ieri m`am intalnit cu unul dintre macroeconomistii de exceptie pe care`i are Romania si despre care o sa mai povestesc si in zilele urmatoare. Am mancat o slana extraordinara si am stat de vorba. Am aflat ca s`a constituit un grup format din oameni destepti care lucreaza la un plan de modelare a cresterii economice viitoare a Romaniei.
Ca pana la finele lunii vor imagina solutiile concrete si ca motorul cresterii economiei (altul decat consumul si speculatiile din real estate) va fi …..ei, o sa va spun luni care va fi, ca deocamdata nu am voie.
Important e ca oameni iscusiti la cap, lucreaza la asta. L`am intrebat ce le`a luat asa de mult ca sa se puna la o masa ai mai tari economisti, statisticieni (ca e nevoie si de date si serii statistice) si mi`a spus ca important e ca exista si functioneaza, nu de ce acum sau de ce in formula actuala. Si asa e, are dreptate.
Cand i`am spus despre revenirea in V, a ras. Cum sa ai revenire in V? Poate speculand si interpretand datele intr`un anume fel, care sa iti convina. Diferenta dintre noi si celelalte economii din Vest, e intre doua si patru trimestre. Isi revin ei acum? Pai cel mai devreme in primavara sau vara viitoare, sa putem discuta si de o revenire in Romania. In niciun caz anul asta. Restul e politica si nu ma bag, mi`a mai zis.
L`am mai intrebat de ce dreaq nu se scrie in presa despre ceea ce fac ei, ca s`ar mai linisti si oamenii. Pai, zice, noi nu avem vreme sa stam la telefoane sa sunam la ziare ca sa ne dam mari. Noi ne facem treaba. Conteaza sa fim utili, nu sa aparem in presa.
Una peste alta, am sa revin asupra acestui subiect saptamana viitoare, dupa ce aflu mai multe date.Dar m`am linistit, sincer.
Cata vreme cei mai buni economisti s`au adunat sa gaseasca solutii si nu lasa acest lucru pe seama unor politicieni imbecili, lucrurile nu sunt pierdute.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP