Dan Popa: Matei Păun, BAC Investment:”Asistăm la o criză fără precedent” - Bloguri economice

marți, 29 septembrie 2009

Dan Popa: Matei Păun, BAC Investment:”Asistăm la o criză fără precedent”

“E o criza fara precedent, care se va transmite la nivel micro, pana la nivelul deciziilor care se iau in interiorul unei gospodarii”, mi`a spus managing partnerul BAC Investment, Matei Paun. “Alunecam cu 10 % in jos, somajul creste, la varf asistam la spectacole politice ca cele care se deruleaza in prezent, iar asta te face extrem de precaut cu provire la deciziile legate de viitor. Nu stii ce piata vei avea la anul si desigur, devii precaut. Uneori, excesiv de precaut”, mai spune seful BAC Investment.
Paun mai spune ca desi in tari ca Italia, crizele politice nu afecteaza economicul, la noi lucrurile stau diferit. “Nu ne putem compara nici macar cu Italia. Si acolo sunt crize politice, dar ei au mecanisme ale statului care functioneaza. Noi nu avem. Acolo au infrastructura, aici nu avem. Acolo sunt cateva capete luminate, ceea ce noua ne lipsesc. Si nu in ultimul rand, ei au euro, noi nu l`am adoptat inca”, mai precizeaza analistul economic.
Paun se declara transant, pesimist. “Nu pot fi optimist, cata vreme nu vad nicio solutie. Problema Romaniei nu este insa aceasta lipsa de solutii, cat mai exact o nepasare a clasei politice. Oamenii care gandesc rational si care ar putea misca lucrurile sunt constienti ca nu vor putea, in actualul sistem, schimba nimic. Si atunci nu intra in politica. Ne ramane fluierasul de soc, care sa ne cante cu foc”, conchide Paun.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP