Dan Popa: Moore: Capitalism: A Love Story. Instructiv, dar departe de a fi percutant - Bloguri economice

luni, 14 septembrie 2009

Dan Popa: Moore: Capitalism: A Love Story. Instructiv, dar departe de a fi percutant

Am vazut si eu in sfarsit noul film al lui Moore “Capitalism: A Love Story”. E bun, da` nu se compara cu cele de dinainte. Fidel propriului stil (si ca umor si ca gen de filmare), Moore ancheteaza ceea ce el numeste “Cel mai mare furt din istoria SUA”, recte planul de salvare a bancilor de catre Guvernul federal. “Lovitura financiara de stat”, in opinia lui Moore a fost data pentru a`i apara pe bogati, desi cei ramasi fara case si mijloace de trai sunt cei saraci.
Ca si in celelalte filme, Moore sare in apararea stangii, ironizand la maxim pe cei 1% dintre americani care detin mai multe active decat 95% dintre cetatenii SUA. Sunt usor de recunoscut amestecul de interviuri, imagini savuroase de arhiva, ironii si scene oarecum fortate (vezi scena in care inconjoara Wall Streetul cu o banda inscriptionata cu “Crime scene”. Mistouri la adresa lui Bush si chiar Reagan, discutii cu americanii de rand care au ramas fara case sau fara economii, cazuri disperate sau strigatoare la cer, totul filmat cu aceeasi grija pentru detaliu.
Partea buna a acestui film este ca a fost facut. Dar mi`a parut mai degraba un film de divertisment, mai degraba instructiv decat percutant si oricum departe de Fahrenheit 9/11, Bowling For Columbine sau Sicko.Parerea mea. :)

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP