Dan Popa: Poveste cu un automat de schimb valutar - Bloguri economice

miercuri, 30 septembrie 2009

Dan Popa: Poveste cu un automat de schimb valutar

Aseara pe la ora 20 ( ora Romaniei) am constatat ca am ramas fara lei in casa.
Voiam sa imi achit intretinerea si am constatat ca in borcanul cu economii am doar evro. Azi dimineata de cum m`am trezit, am extras prin urmare o bancnota cu inscriptia una suta evro ca sa o preschimb in lei. Am vizitat cu calm 3 banci comerciale si un automat de schimb valutar, proprietatea BCR. Bancile m`au refuzat pe motiv ca nu aveam cartea de identitate la mine, iar amarata aia de carte de alegator peste care am dat in fundul gentii nu putea fi folosita in nobilul scop al obtinerii de moneda romaneasca.
Automatul bancar al BCR erain Berceni si nu functiona, pe motiv ca nu e ora 9 (era cam fara un sfert, drept e). Iau metroul, ajung la Universitate, alerg la automatul similar al BCR Universitate si infig suta de evro. Ala, mut frate. Nimic, niciun beculetz de bucurie ca`i da si lui binete cineva.
Am stat toaaata ziua cu suta aia nenorocita de evro in bucunar, pana acum juma de ceas, cand am intrat iar pe la alte doua banci care m`au refuzat. Eram pe punctul de a deveni trist, cand masina mi`a zambit. Un bancomat (tot al BCR) functiona. Mai intai l`am amagit, plimbandu`i prin dreptul fantei bancnota, sa vaz daca ma ia la intrebari. Nu m`a luat. Mi`a dat fix 416 lei pe o suta de evro.
Acu stau si eu si ma intreb la ce bun toate refuzurile bancilor de a`mi schimba 100 de evro, cata vreme exista bancomate din astea?
Maine, numai asa la misto, iau alta suta de euro, intru in prima banca, i`o intind fetei de la casierie, dupa care mi`o retrag zicand. “Mai bine o dau automatului din fata, ca iar ma luati la intrebari”. Si plec. Sunt curios ce`o sa zica.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP