Dan Popa: Revenire la articolul din Liberation de azi. Bonusuri de 10,75 milioane de euro la SocGen - Bloguri economice

luni, 21 septembrie 2009

Dan Popa: Revenire la articolul din Liberation de azi. Bonusuri de 10,75 milioane de euro la SocGen

Publicatia frantuzeasca Liberation (asa cum va spuneam azi dimineata), a dat o lovitura de presa prin publicarea bonusurilor pe care Societe Generale le`a acordat unor traderi, provocand reactii extreme de dure din partea bancii. Ziaristii au stat de vorba cu angajati (actuali sau fosti) ai bancii care au admis sa vorbeasca despre remunerarea din cadrul institutiei financiare.
Evident, bancherii au sarit ca arsi. Intr`un email adresat redactiei cotidianului, oficialii SocGen ameninta ca daca vor fi facute publice si numele celor care au incasat banii, banca va da in judecata redactia si va iesi un mare scandal.
Una peste alta, treburile stau cam asa. Un sef de desk a ridicat, la nivelul anului 2007, 10,75 milioane de euro, arata Liberation, care precizeaza ca raportul intre nivelul bonusurilor acordate nu pare sa respecte criterii riguroase, acest raport ajungand si la cote de 1:12500.
Potrivit Liberation, cel care a avut ideea de a verifica tranzactiile celebrului trader Kerviel s`a ales cu un bonus cuprins intre 500.000 si 1.000.000 de euro. Cel care a decis sa “deblucleze” pozitiile lui Kerviel, a primit la randu`i, 3 milioane de euro.
Cel mai mic bonus l`a luat o secretara- 850- 1000 de euro, in vreme ce un analist financiar a primit un “maruntis” de 15.000 de euro.
Voi reveni cu datele din 2008.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP