Dan Popa: Ştiri din Africa. Pamflet nou noutz. - Bloguri economice

vineri, 11 septembrie 2009

Dan Popa: Ştiri din Africa. Pamflet nou noutz.

Guvernatorul din Ghana, Dr Paul Acquah, este acuzat in presa locala de laxism si orbire din cauza derivei in care plutesc bancile. In Ghana, ditamai directorul unei banci comerciale a fost arestat pentru trafic de moneda falsa, pe bune. Probabil, cu banii falsi au acordat un credit fals unei companii, fatalmente, false. Practic au incercat sa verifice daca pilda biblica a transformarii apei in vin din Ghana Galilei functioneaza si in Ghana.

Potrivit FMI, inflatia in Burundi (tara in care se vorbeste kirundi) va cobori in acest an la 9 %, dar nu se stie daca acest lucru este meritul populatiei tutsi sau hutu. Cele doua tabere se omoara intre ei de catava vreme, astfel ca numarul locuitorilor este din ce in ce mai mic, iar presiunea pe preturi tot mai stinsa. Daca lucrurile continua in acest fel, in curand se va ajunge la deflatie, Doamna fereste!

Bancile din Botswana au inregistrat in 2008 o crestere a activelor de 22 %, acestea atingand 45 de miliarde de monede botswaneze, Doamne iarta`ma. Tendinta este de crestere in continuare, in ciuda crizei care a afectat continentul negru. Iar cand vorbim de negri si de moneda din Botswana, lucrurile nu au cum sa nu stea drepte si tari.

Namibia, Lesotho si Swaziland vor sa formeze o uniune monetara ( a Randului sudafrican) in care este asteptata sa intre si Zimbabwe, potrivit ministrului zimbabwuean al Finantelor, Tendai Biti.. Inca mai avem timp sa atingem criteriile de convergenta pentru a adera si noi.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP