Dan Popa: Tăticuţul şi mămicuţa. Pamflet. - Bloguri economice

luni, 21 septembrie 2009

Dan Popa: Tăticuţul şi mămicuţa. Pamflet.

Taticutul se comporta decent. Avea si el toanele lui, viciile lui, dar aducea bani in casa si in plus, cand avea vreme, se ocupa si de curatenie si de gatit. Nu facea mare lucru fiindca mamicutei nu`i placea sa i se bage in treburile pe care oricum ea nu le facea. In fata copiilor, taticutul nu se certa cu mamicuta, in primul rand ca sa nu le dea semnale ca treburile nu merg asa cum ar trebui. Pe urma, mamicuta nu suporta sa fie contrazisa si se enerva cumplit cand taticutul ii arata ca greseste. Odata a vrut chiar sa`l pocneasca; noroc cu reflexele taticutului, ca s`a ferit in ultimul moment.

In casa era liniste, desi copiilor le mai ghioraiau matzele de foame. Era liniste fiindca taticutul studia, iar mamicuta nu era acasa. Mamicutei ii placea sa mearga la o barfa, la o cafea, la coafor ca sa se aranjeze pe dinafara..Si Doamne, ce`i mai placea sa cheltuie…Arunca bani pe orice, fara sa se gandeasca ca nu va avea de unde sa ii puna la loc. Pentru ca in casa, numai taticutul muncea. Sau cel putin, asa se vedea de dinafara. Avea si mamicuta o sursa de bani, da` erau mai mult pentru ea. Cand era de facut ceva pentru binele intregii familiei, mamicutza nu avea bani. Daca insa trebuia sa`si mai puna pe ea o tzoala scumpa ca sa arate bine cand merge la cafea, nu ezita sa plateasca indiferent de pret.
La un moment dat, taticutul s`a enervat si i`a spus sa isi faca un fel de plan sa vada ce prioritati are, cum si le va putea finanta si asa mai departe. Mamicutza a scuipat intr`o parte si a ras. Dupa aia a plecat, ca avea treaba pe undeva.
Treburile au mers cativa ani in ritmul asta, pana intr`un moment in care Taticutului i s`a pus pata. A inaintat actele de divort si a lasat`o pe mamicuta in plata Domnului. Cum nu mai avea din ce trai, mamicuta a inceput sa se prostitueze. Nu era ceva nou, ca se auzise de ceva vreme ca din asta isi facea si inainte banii, da` erau doar zvonuri. Acum insa, devenise oficial. Isi fixase un tarif unic, sub care nu cobora nici moarta. Se culca cu oricine, pentru un pumn de bani care sa`i acopere necesarul de cheltuiala. Nici macar nu mai conta daca`s barbati sau FMI, important era sa scoata cumva camasa si luna asta.
O vreme i`a mers. Dar dupa un timp, se uratzise si nimeni nu mai voia s`o plateasca. „Nu ma mai alege nimeni”, se plangea ea pe unde apuca. Si asa si era. Nu mai voia nimeni sa o aleaga, desi alegeri se organizau destul de des. Incepusera sa`i spuna „Traseista”, ceea ce tare o mai deranja.
Taticutul o mai ajuta din cand in cand, dar nu voia sa se afle. Ii mai trimitea niste bani sau chiar platea barbati care sa se culce cu ea. La un moment dat, a disparut. Nu mai stia nimeni pe unde e. Unii ziceau ca ar fi murit, altii ca de fapt, ar fi strans bani frumosi cu care ar fi fugit in alte parti. Nu se mai stia nimic de ea.
Taticutul s`a recasatorit, ca avea de crescut niste copii si era destul de greu de unul singur. Nunta e programata in iarna si participa toti copii. Pentru prima data, par fericiti.

P.S. Orice asemanare intre Taticutz- BNR si Mamicutza- Ministerul de Finantze, este pura si intamplatoare. Va multumesc.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP