Dan Popa: Taxi driver - Bloguri economice

miercuri, 23 septembrie 2009

Dan Popa: Taxi driver

E negru. E din Congo. Kinshasa, nu Brazaville. A venit aici pentru ca la ei, gherilele seara fac “pac-pac” din arme. Vorbeste stricat romaneste, dar e meshter in franceza. Lucreaza la o firma de taxi, al carei nume incepe cu M. Nu vreau sa ii fac reclama companiei, de aia nu`i dau numele complet.
Intelege romaneste perfect, dar nu poate vorbi asa cum si`ar dori. Il deranjeaza oamenii care`i spun “maimutza”, crezand ca nu pricepe. “Daca reusesc sa trec peste asta, e ok. Uneori insa imi vine sa….” si strange pumnul cu furie. A avut si clienti care au refuzat sa urce in masina lui. “Au venit, urcat in masina si apoi dat jos repede-repede, vorbind. Poate s`au speriat, on ne sais jamais…”, zice trist. A aplicat pentru cetatenie si spera sa o obtina. In Congo nu se mai intoarce. Acolo nu e traire, zice stalcit. Fiu fost presedinte care impuscat, acum presedinte. C`est toujour dangereus vivre la-bas”.
Ii place Romania mult. “Aici oameni buni. Fac maimutze din mine, dar oameni buni”, zice trist.
Uite, si de asta regret ca sunt conational cu unii marlani. I`am lasat un bacsis care a incercat sa spele macar o parte din rusinea pe care am simtit`o.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP