Ion Radu Zilişteanu: Economia Japoniei dă semne de revenire - Bloguri economice

vineri, 18 septembrie 2009

Ion Radu Zilişteanu: Economia Japoniei dă semne de revenire

La fel ca multe alte bănci centrale din lume, Banca Japoniei a pompat în economie sume mari de bani de la începutul actualei crize pentru stimularea cererii. Banca spune, însă, că menţinerea acestor sume în sistem pentru o perioadă prea lungă ar putea afecta redresarea autonomă a economiei. Ieri, oficialii băncii au declarat că economia dă semne de îmbunătăţire. Astfel, economia japoneză a ieşit din recesiune în T2 2009, după patru trimestre consecutive de contracţie economică.

Viceguvernatorul Băncii Japoniei, Hirohide Yamaguchi, a declarat ieri că economia Japoniei întră acum într-un teritoriu pozitiv. "Ceea ce vom face în legătură cu măsurile speciale luate va fi decis în funcţie de îmbunătăţirile pe care le vom observa pe piaţa financiară. Trebuie să acordăm atenţie riscului ca, menţinând aceste măsuri, să periclităm redresarea autonomă a economiei", a declarat Yamaguchi, citat de BBC.

Ieri, Banca Japoniei a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul de 0,1%. Oficialii băncii au declarat că un yen puternic ar putea ajuta economia Japoniei, în ciuda faptului că face exporturile mai scumpe. Din luna iunie 2009 şi până acum, yenul s-a întărit faţă de dolarul SUA cu 6.7%.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP