Ion Radu Zilişteanu: Un nou jaf bancar, la o agenţie Bancpost din Baia Mare - Bloguri economice

marți, 29 septembrie 2009

Ion Radu Zilişteanu: Un nou jaf bancar, la o agenţie Bancpost din Baia Mare

În această dimineaţă, a avut loc un nou jaf armat, de această dată la o agenţie Bancpost din Baia Mare. Potrivit oficialilor băncii, un individ înarmat cu un pistol a ameninţat casiera şi a sustras suma de 6.200 de lei. Din fericire, nu au fost victime.

Potrivit informaţiilor obţinute de eMaramures.ro, bărbatul s-a aşezat liniştit la rând, la un ghişeu dintr-un colţ al agenţiei. A aşteptat să ajungă în faţa casieriţei, fără să dea semne de impacientare. În momentul în care a ajuns să dea ochii cu femeia de la ghişeu, şi-a aşezat pe tejghea o borsetă. Nu a scos un cuvânt, doar a aşezat pe tejghea, chiar în faţa casieriţei, un bilet pe care era scris: «Dă-mi banii sau te împuşc!». În acelaşi timp, bărbatul a întredeschis borseta şi din ea s-a zărit ceva ce semăna cu un pistol. Angajata băncii a avut iniţial o ezitare, apoi, bănuind că bărbatul din faţa ei poate avea un pistol, a scos din casă 6.200 lei şi i-a dat. Femeia nu s-a panicat, însă, reuşind să îşi păstreze sângele rece. Bărbatul a părăsit incinta băncii nestingherit. În acel moment, casieriţa a început să se agite şi şi-a anunţat colegele, care nici măcar nu au ştiut că au fost martorele unui jaf armat.

Am scris despre problema securităţii agenţiilor bancare în mai multe rânduri. Am transmis din aceste pagini şi o scrisoare deschisă guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, la data de 16 februarie 2009. Se pare, însă, că autorităţile statului şi ale băncii centrale sunt ocupate cu altceva. Politicienii se joacă de-a schimbatul ministrului de interne, iar membrii Consiliului de Administraţie al BNR sunt preocupaţi de modificarea componenţei acestui organism.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Ion Radu Zilişteanu

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP