Bogdan Glăvan: Libertate de expresie? Nu pe blogul meu - Bloguri economice

marți, 27 octombrie 2009

Bogdan Glăvan: Libertate de expresie? Nu pe blogul meu

De-a lungul timpului au existat cititori care m-au criticat pentru cele scrise, mergând până la atac la persoană. Fiecare este liber să citească, să înţeleagă şi să creadă ce vrea. Nu am cenzurat niciun mesaj, până astăzi.

În urma articolului cu “economia moaştelor”, cineva mi-a trimis un comentariu foarte urât. Fie şi din respect pentru cititorii mei, care au demonstrat în mod repetat că sunt chiar mai perspicace şi mai culţi decât mine, nu puteam să îl aprob. Însă în primul rând din respect pentru mine l-am şters. Acest site este proprietatea mea, şi dacă cineva are gunoaie de aruncat, trebuie să găsească alte locuri.

Revenind la articolul postat, el trebuie interpretat ca o încercare plină de amărăciune de a ironiza falsa religiozitate care dă peste marginile bunului-simţ. Tocmai de aceea am şi precizat, în post scriptum, că este o proastă încercare de pamflet. Pentru că este un pamflet care, indiferent câte zâmbete îţi provoacă, îţi lasă la urmă un gust amar. Acesta a fost felul meu de a-mi cere scuze faţă de cei pe care, bănuiam, textul îi va speria.

Cei care scriu comentarii injurioase se numără printre cei care frecventează bisericile şi pupă icoanele cu o evlavie direct proporţională cu furia pe care şi-o dezlănţuie din spatele anonimatului, aruncând cu pietre în cei care le contrazic convingerile. Da, au loc şi ei în democraţie, dar nu pe blogul meu.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Bogdan Glăvan

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP