Bogdan Glăvan: Prim-ministru, caut Parlament - Bloguri economice

vineri, 16 octombrie 2009

Bogdan Glăvan: Prim-ministru, caut Parlament

Ieri timpul nu mi-a permis deloc, oricât de mult mi-am dorit, să postez impresiile mele despre nominalizarea primului ministru. În speranţa că mai interesează pe cineva, o fac acum.

Domnul Lucian Croitoru a fost nominalizat să încerce să constituie noul guvern. Cu domnia sa am vorbit acum câteva luni, la o masă rotundă. Mi s-a părut un economist cultivat, pregătit, ce să mai încoace şi încolo, cineva cu care ai ce să vorbeşti. Nu contest calităţile economistului Lucian Croitoru, i-aş reproşa doar dificultatea pe care o întâmpinăm dacă dorim să descoperim lucrările sale de cercetare. Cu mare greutate am gasit CV-ul său – cei de la „Curentul” l-au şi ştampilat, probabil că au depus ceva muncă de paparazzi să-l descopere.

Însă îmi ridică semne de întrebare dorinţa cu care Lucian Croitoru a intrat în rolul de prim-ministru desemnat. În ciuda obiecţiei vehemente a majorităţii parlamentarilor de a-i valida candidatura, domnul Croitoru pare să răspundă cu clasicul, „Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau!”. Pentru că nu este caz singular. Ţin să amintesc, cu acest prilej, dorinţa insistentă a lui Daniel Dăianu de a intra în Consiliul de Administraţie al BNR, mergând la Parlament chiar dacă nu era sprijinit de niciunul din grupurile politice parlamentare.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Bogdan Glăvan

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP