Cristian Orgonaş: Johannis şi Croitoru sunt băieţi de treaba, dar…. - Bloguri economice

luni, 19 octombrie 2009

Cristian Orgonaş: Johannis şi Croitoru sunt băieţi de treaba, dar….

Din momentul in care dl Croitoru a fost nominalizat drept candidat pentru functia de Prim-Ministru, nici un politician de varf nu a indraznit sa il atace direct, atat dl Geoana cat si dl Antonescu spunand ca este un “baiat bun”, dar care nu stie in ce s-a bagat.

De partea cealalta, si dl Basescu sustine ca primarul Sibiului este un om de treaba, dar ca nu il poate nominaliza din moment ce stie cine se afla in spatele sau.

Cu alte cuvinte, la o prima impresie avem un paradox – toata clasa politica este de acord ca ambii candidati sunt oameni de treaba, dar nimeni nu doreste sa accepte candidatul adversarului.

Care este realitatea insa? Aceste declaratii sunt doar pentru public (nu da bine sa ataci persoane cu o buna imagine publica), pentru ca in spatele tuturor deciziilor politice care se iau in aceste zile, stau calculele legate de alegerile prezidentiale.

PSD si PNL nu pot accepta candidatul Presedintelui indiferent cat de bun ar fi acesta, pentru ca daca l-ar accepta, ar insemna sa isi recunoasca infrangerea la prezidentiale, iar daca Presedintele l-ar accepta pe dl Johannis sau oricare alt candidat propus de PSD-PNL, ar insemna sa oficializeze noua majoritate din Parlament.

Cu alte cuvinte, tot spectacolul acestor zile nu este decat un joc politicianist cu consecinte economice greu de cuantificat, in care atat dl Johannis cat si dl Coritoru sunt folositi pe post de agenti electorali, ba mai mult, intre liderii PSD si PNL se duce o batalie crunta in scopul asocierii imaginii proprii de cea a primarului Sibiului.

Tare mi-e ca pana la urma, in meciul Johannis - Croitoru, invingator va fi …..Emil Boc.

PS: Care ar fi solutia? Toate partidele sa sustina impreuna un Guvern cu un mandat limitat, de tipul celui din Ungaria. Dar cum Romania nu este Ungaria….

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP