Cristian Orgonaş: România, pe locul I în UE după numărul zilelor lucrătoare pierdute datorită conflictelor de muncă în 2007 - Bloguri economice

vineri, 2 octombrie 2009

Cristian Orgonaş: România, pe locul I în UE după numărul zilelor lucrătoare pierdute datorită conflictelor de muncă în 2007

Ne amintim cu totii de perioada de inceput a anilor `90, cand aproape orice nemultumire sociala degenera in greve si manifestatii de protest atat la adresa celor care ne conduceau, cat si la adresa companiilor care activau in mediul privat.

Lucrurile pareau ca s-au mai linistit in ultimii ani, insa nu a fost decat o aparenta. Astfel, conform Eurostat, in 2007 – respectiv ultimul an pentru care exista date, Romania s-a aflat pe locul intai in randul tarilor membre UE din punctul de vedere al zilelor lucratoare pierdute din cauza conflictelor de munca.

In urma cu doi ani, am pierdut 75 de zile de munca la fiecare 1000 de muncitori, in timp ce pe locul doi se afla Estonia, cu 58 de zile pierdute. Italia vine pe locul trei cu 47 de zile, click pe graficul de mai jos pentru detalii.


Acest loc unu nu este un accident pentru ca si in 1999, atunci cand UE nu reprezenta decat un vis frumos, Romania a ocupat tot primul loc cu un numar de 295 de zile pierdute, in timp ce pe locul doi se situa Irlanda cu 164 de zile.

Sa fie din cauza celor spuse aici?

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP