Cristian Orgonaş: Şomerii şi restanţierii - Bloguri economice

joi, 29 octombrie 2009

Cristian Orgonaş: Şomerii şi restanţierii

Conform datelor BNR publicate in aceasta saptamana, numarul persoanelor care au intarziat plata ratelor la credite mai mult de 30 de zile, a ajuns in august la 627.899, cu 178.389 mai multi decat la sfarsitul anului trecut.

Totalul sumelor restante a ajuns la 2.2 miliarde lei, respectiv 3500 de lei pe cap de restantier. Spre comparatie, la sfarsitul anului trecut, datoria medie era de doar 2182 lei.

Ce determina cresterea numarului celor care nu isi mai pot plati ratele? In primul rand cresterea somajului. Astfel, dupa cum se poate observa in graficul de mai jos, exista o stransa corelatie intre evolutia numarului de someri si cel al numarului de restantieri, iar cum in septembrie, numarul somerilor a crescut, este extrem de probabil ca si numarul restantierilor sa fi crescut cu cel putin 10-15.000, vom vedea datele luna viitoare.


In 2010, daca numarul somerilor va ajunge la un milion, si numarul restantierilor va fi tot pe acolo, iar in aceste conditii, ma intreb cui vor da bancile credite, stiut fiind ca acestea nu mai dau nici un leu celor care figureaza in evidentele Biroului de Credit ca avand restante.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP