Cristian Orgonaş: Va fi guvernul Boc mai performant fără PSD? - Bloguri economice

joi, 1 octombrie 2009

Cristian Orgonaş: Va fi guvernul Boc mai performant fără PSD?

Atunci cand coalitia PDL-PSD a fost “nasita” de actualul presedinte, ni s-a spus ca avem nevoie de un Guvern puternic, cu o majoritate stabila in Parlament, care sa poata lua masurile necesare atenuarii crizei economice.

Acum, la aproape un an de la acel moment, criza economica “a fost depasita cu succes” si prin urmare, PDL-ul nu mai are nevoie de PSD asa ca acesta din urma este “ajutat” elegant sa coboare din tren.

Incerc sa imi dau seama cu ce ma ajuta pe mine, ca simplu cetatean aceasta miscare, insa oricat mi-as stoarce neuronii, nu reusesc sa gasesc niciun motiv pentru care un guvern monocolor PDL va fi mai performant decat un guvern PDL-PSD.

Ce a dorit dl Boc sa faca in ultimul an si nu a putut face din cauza opozitiei d-lui Geoana? Ce masuri anticriza suplimentare ar fi luat PDL-ul daca ministrii PSD nu ar fi fost in Guvern? Ce i-a impiedicat pe ministrii PDL care, intre noi fie vorba detin ministerele cheie, sa fie mai performanti decat au fost in ultimul an? Cum de abia acum si-a dat seama dl Boc ca dl Nica a scapat strada de sub control?

Raspunsul la toate aceste intrebari este unul simplu: nu stim, si nici nu am vazut pe cineva care sa vina si sa explice de ce a fost nevoie ca PSD-ul sa plece. In schimb, vad ca astazi bursa a fost rosie, ca leul a pierdut mai mult de 1% si ma gandesc ca toate aceste miscari politice nu prea au cum sa aduca ceva bun.

Ma intreb ce motive as avea sa cred ca un guvern fara PSD va fi mai performant decat cel de pana acum.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP