Dan Popa: Aferim! Turcii au coborât dobânda cheie, ca să relanseze economia. Unde sunt incursiunile de peste Dunăre de altădată? - Bloguri economice

vineri, 16 octombrie 2009

Dan Popa: Aferim! Turcii au coborât dobânda cheie, ca să relanseze economia. Unde sunt incursiunile de peste Dunăre de altădată?

Departe de vremurile in care economia duduia ca urmare a incursiunilor dictate de sultani pe meleagurile plaiesilor, Banca Centrala a Turciei a redus in situatia trista de a cobori nivelul dobanzii cheie cu 0,5 % cu intentia de a relansa economia tarii. Comitetul de politica monetara a declarat intr`un comunicat ca lentoarea cu care are loc reluarea activitatii impune coborarea dobanzii la imprumuturile pe o zi de la 7,25 % la 6,75 % si a dobanzii cheie de la 9,75, la 9,25 %.
Turcii, care ne`au si batut de`a lungul istoriei dar si`au si luat`o de la noi in repetate randuri se confrunta cu o contractie cu 7 % a economiei in trim II din acest an, dupa o prabusire cu peste 13 % in primult trimestru. Somajul la ei este de 12,1 % (datele din august) , adica 3,2 milioane de persoane.
E drept, daca te duci prin Stanbul si intri in carciumile lor, ai impresia ca somajul e mult mai mare, dupa cati stau si trag la narghilea. In realitate insa cifrele sunt cele pe care vi le-am zis.
S`au dus vremurile in care Inalta Poarta primea peschesuri in alimente si oameni, ceea ce sigur ca le imbunatatea consistent pozitiile contului curent.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP