Dan Popa: Cu cât creşte chinezul într-un an şi de ce românul... - Bloguri economice

vineri, 9 octombrie 2009

Dan Popa: Cu cât creşte chinezul într-un an şi de ce românul...

Chinezul creste cu 8 % pe an, ca altfel se duce de suflet economia tarii, la cat de mult se inmultesc ei. Chinezii stiu asta si muncesc ca disperatii ca ritmul de crestere sa nu scada sub 8 la suta, ca apar problemele. Deja la finele lui septembrie, economia Chinei si`a atins ritmul de crestere pe tot anul ( 8 %). Acesti 8 la suta inseamna suficient cat statul si privatul sa poata angaja pe disponibili pentru munca, iar tensiunile sociale sa nu inceapa sa zgarie. Ei, vazand ca 8 % deja e punct lovit, autoritatile Chinei au suit la 8,5 % pretentiile pe 2009. Discutam de plus, nu de minus, ca la noi. In fine.

Romanul scade cu 8 % pe an, ca altfel se duce de suflet capacitatea de a cersi bani de la FMI. Romanii se inmultesc tot intre ei, dar cel mai mult le place sa se imparta. Acesti 8 la suta in minus inseamna niste reduceri de cheltuieli pe care tot romanul le va suporta pana la urma, dar el prostul nu stie sau nu crede.
Economia scazuse dupa juma de an cu 6 la suta, asa ca romanul si`a fixat 8 la suta, ca se poate. Important e sa apara tensiunile sociale, sa poate iesi si`n vara asta in strada ca sa urle, beat de fericire.
Sau, daca nu`i cu suparare, doar beat.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP