Dan Popa: Curtea de Conturi se solidarizează cu greviştii, dar nu întrerupe lucrul - Bloguri economice

luni, 5 octombrie 2009

Dan Popa: Curtea de Conturi se solidarizează cu greviştii, dar nu întrerupe lucrul

Sindicatul Curtii de Conturi a Romaniei, (SCCR), organizatie sindicala reprezentativa la nivelul Curtii de Conturi a Romaniei, afiliata la Federatia Publisind si la Blocul National Sindical (BNS), sustine alaturi de membrii «Aliantei Bugetarilor» greva generala anuntata pentru data de 05 octombrie 2009, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Potrivit documentului, SCCR protesteaza impotriva adoptarii Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului platit din fonduri publice, a masurilor de disponibilizare a salariatilor din sectorul bugetar si a impunerii zilelor de concediu fara plata.

“SCCR considera ca forma in care a fost adoptata Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nu respecta criteriile si principiile convenite de initiatori cu organizatiile sindicale, defavorizand toate categoriile de personal din cadrul autoritatilor si institutiilor publice, in contradictie chiar cu un principiu care a stat la baza proiectului de lege, respectiv acela ca nu se vor inregistra diminuari salariale odata cu trecerea la noul sistem de salarizare. Scaderea veniturilor, disponibilizarile si concediile fara plata nu pot fi acceptate ca solutii alternative”, se arata in comunicat.

Avand in vedere nefinalizarea procedurilor legale premergatoare declansarii grevei, SINDICATUL CURTII DE CONTURI A ROMANIEI (SCCR) se solidarizeaza cu membrii din «Alianta Bugetarilor» pe data de 05 octombrie 2009, fara sa declare incetarea lucrului, conchide documentul, semnat de presedinta SCCR, Carmen Stanescu.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP