Dan Popa: Deşi au avut profituri uriaşe, Credit Suisse şi UBS nu vor plăti impozit în acest an - Bloguri economice

luni, 26 octombrie 2009

Dan Popa: Deşi au avut profituri uriaşe, Credit Suisse şi UBS nu vor plăti impozit în acest an

Credit Suisse nu va plati niciun euro impozit in 2009, chiar daca a realizat un profit de mai multe miliarde, intrucat legea federala si cea cantonala ii permit sa isi „deconteze” pierderile din exercitiul financiar anterior, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, M. Dosch. El a indicat ca si in 2010 ar fi posibil sa mai poata deduce din pierderile inregistrate in 2008, situatia fiind similara si in cazul UBS.

Profitul Credit Suisse Group AG, cea mai mare banca din Elvetia dupa valoarea de piata, a crescut cu 50% in al treilea trimestru al anului fata de trimestrul precedent, la 1,6 miliarde de euro.

Institutia elvetiana, care a suferit o pierdere neta de 8,2 miliarde de franci anul trecut, pare a fi recâstigat increderea clientilor sai. Dupa ce a suferit – mai putin totusi decât rivala sa UBS – din cauza importantelor retrageri de capital din partea clientilor, Credit Suisse a inregistrat in trimestrul al treilea o crestere de capital de 16,7 miliarde, cu 169% mai mult decât in trimestrul precedent.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP