Dan Popa: Despre Nobel-ul în economie - Bloguri economice

luni, 12 octombrie 2009

Dan Popa: Despre Nobel-ul în economie

Imi prezint din start scuzele pentru titlul postului. Admit ca ma enerveaza aia care isi intituleaza posturile sau articolele “Despre…” ca si cand ar da un verdict in legatura cu subiectul. Tre` sa fii Kant sau Hegel ca sa iti permiti sa scrii ceva cu “Despre…”
Am vazut si sunt sigur ca si voi ati aflat cine sunt laureatii pe 2009 pe segmentul stiintelor economice. Recunosc ca din Elinor Ostrom am citit o singura carte, cea aparuta la Polirom (nu am stiinta sa mai fi fost tradusa si alta). Ma refer desigur la “Guvernarea bunurilor comune. Evolutia institutiilor pentru actiunea colectiva”. Este o carte foarte interesanta. Nobelista demonstreaza ca intr`o societate care administreaza bunuri comune, nici Statul si nici mediul privat nu obtine cel mai bun randament, ci e nevoie de implicarea ONG`urilor si in genere a voluntarilor.
Despre “colegul” de Nobel, Oliver Williamson, abia azi am citit o lucrare. I`am vazut in schimb cv`ul. Pai frate, la ce are omul asta in spate, putea sa ia si premiul N. pentru literatura, ca are vagoane de carti. Unde mai pui universitatile care s`au inghesuit sa`l faca HC…
Ca si constatare generala, Scoala din Chicago e clar castigatoare.
Poate maine am sa am mai multa vreme sa povestesc despre cei doi, dar acum sunt super prins cu transcrierea unui interviu cu Lucian Croitoru, care va aparea in curand pe Hotnews. Despre atacurile pe leu, riscuri la adresa adoptari euro, si multe altele.
Seara buna sa aveti…

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP