Dan Popa: Italienii trec pe plus în trim.3, dar nu se ştie cât stau acolo - Bloguri economice

vineri, 16 octombrie 2009

Dan Popa: Italienii trec pe plus în trim.3, dar nu se ştie cât stau acolo

Banca Italiei se asteapta ca economia tarii sa treaca pe plus incepand cu trimestrul 3 din acest an, se arata in buletinul economic publicat aseara de institutie. „PIB`ul va urca cu 1 % in trimestrul al treilea fata de trimestrul 2, dar reluarea activitatii economice va fi fragila si nu putem fi convinsi ca tendinta se va mentine de`a lungul intregului an”, scriu autorii buletinului. “Desi cererea mondiala este clar in crestere, exporturile italienesti nu urmeaza aceasta tendinta”, se mai spune in raport.

Contrar Germaniei si Frantei, Italia nu a gasit drumul catre o revenire economica de durata, guvernatorul Bancii Italiei, Mario Draghi sustinand ca activitatea de creditare continua sa se contracte din cauza cererii slabe din partea companiilor si a inaspririi conditiilor de catre banci.
In finalul documentului, Banca Italiei noteaza ca in materie de finante publice, situatia s`a deteriorat „notabil”, pe fondul scaderii inacasarilor la buget, mult sub calculele facute de autoritati. De fapt, Bruxelles`ul a declansat procedura de deficit excesiv in cazul a noua state printre care si cel italian. Potrivit estimarilor, in 2009 deficitul bugetar va atinge 5,3 %, fata de 2,7% in 2008.Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP