Dan Popa: Lazea nu vrea lângă Croitoru. Laurian Lungu, da. Albu se mai gândeşte. - Bloguri economice

marți, 20 octombrie 2009

Dan Popa: Lazea nu vrea lângă Croitoru. Laurian Lungu, da. Albu se mai gândeşte.

Am vorbit azi la telefon cu mare greutate cu Valentin Lazea, economistul sef al BNR si coleg de serviciu cu premierul desemnat Lucian Croitoru. Aproape toata ziua a avut telefonul inchis, apoi suna mereu ocupat…in fine, pe la 19 mi`a raspuns.
“Nu voi fi ministru. In niciun caz. Nu sunt interesat sa fac politica,asa incat functia de ministru de finante nu ma intereseaza. Altceva nu am nimic de comentat”, a declarat Lazea, unul dintre cei mai destepti oameni din BNR..

In schimb, Lucian Liviu Albu, academician, director al Institutului de Prognoza din cadrul Academiei, a fost mai putin transant. Desi am stat de vorba cu el mai bine de 5 minute, Albu a refuzat sa ofere un raspuns direct, declarand doar ca cel mai bun lucru e sa avem rabdare pana cand premierul desemnat va face publica lista cu propunerile pentru Cabinetul sau. Albu parea de acord sa preia unul din mandatele oferite, chiar daca nu a declarat explicit acest lucru.

Laurian Lungu mi`a scris. “Deocamdata aportul meu este legat strict de input-urile pentru programul de guvernare, indeosebi cadrul macroeconomic. Da, am dat un raspuns, insa evident ca numirea ministrilor este prerogativa PM desemnat :) “, zice Laurian.

Aurelian Dochia a avut telefonul inchis toata ziua.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP