Dan Popa: Leul ar putea beneficia de conjunctura internaţională uşor favorabilă apetitului pentru risc - Bloguri economice

luni, 5 octombrie 2009

Dan Popa: Leul ar putea beneficia de conjunctura internaţională uşor favorabilă apetitului pentru risc

“Cel mai interesant eveniment local din sedinta de astazi este greva angajatilor din sistemului ce public. Avand in vedere dimesniunea acestui protest ce ar trebui sa beneficieze de suportul a 750,000 de persoane este posibil ca leul sa se confrunte cu o sursa suplimentara de presiuni de depreciere. Cu toate acestea, se poate ca leul sa beneficeze de conjunctura internationala usor favorabila apetitului pentru risc.

Continuam sa credem ca nivelul de 4,30/EUR ar putea fi atins pe termen scurt”, se arata in raportul unei banci locale de azi. Potrivit autorilor documentului, ratele de dobanda pe termen scurt au ramas ridicate in sedinta de vineri. Randamentele implicite ale swap-urilor valutare cu scadenta pana la 2W au fost tranzactionate la 11,5% in timp ce randamentele 1M si 3M au ramas la 10,5% si 9,5%. “BNR ar putea sa organizeze o operatiune repo deoarece astazi expira o operatiune similara de aproximativ 12mld RON. In acest caz, perspectivele conditiilor de lichiditate vor depinde probabil de suma injectata in piata. MEF intentioneaza sa vanda astazi 1,1mld RON certificate de trezorerie 6M. Pare dificil ca intreaga emisiune sa fie adjudecata la acelasi randament maxim de 10% intalnit in cadrul licitatiei precedente deoarece recenta tensiune din piata monetara a dus la cresterea randamentelor titlurilor de stat pe piata secundara”, se mai spune in raport.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP