Dan Popa: O insultă la adresa politicii monetare. Între Dăianu şi Croitoru, a fost preferat Bogdan Olteanu - Bloguri economice

miercuri, 7 octombrie 2009

Dan Popa: O insultă la adresa politicii monetare. Între Dăianu şi Croitoru, a fost preferat Bogdan Olteanu

E o porcarie, si nimeni nu ma va putea face sa cred altceva. Intre Lucian Croitoru si Daniel Daianu, tu sa il preferi pe Bogdan Olteanu, mi se pare o impietate la adresa bunului simt economic.
Sistemul in sine e defect. Partidele politice propun reprezentanti, pe care tot partidele politice ii voteaza (sau nu).
Guvernatorul se trezeste cu 3 viceguvernatori si cu un CA cu care e obligat sa lucreze, fie ca aia sunt retardati fie ca nu sunt. Totul depinde de cat de bine te ai cu seful si cu cei care trag sforile.
In mod normal, gandesc ca Guvernatorul ar fi trebuit sa inainteze o lista cu oamenii pe care si i`ar fi dorit in echipa si care sa fie apoi validati sau nu de catre Parlament. Dar in fine, nu asupra acestui lucru voiam sa ma opresc.
Olteanu ii va lua locul lui Dijmarescu, cel care conducea directia operatiuni de piata din BNR. Va conduce probabil, la fel ca si predecesorul sau, comitetul de administrare al rezervelor internationale. Ale Romaniei, ca sa fim bine intelesi.
Va discuta despre necesarul de lichiditati si despre scadenta maturitatilor. Despre pozitia investitionala externa. Va elabora strategii de viitor si va propune utilizarea instrumentelor derivate.
Eu unul, nu`l vad pe Olteanu un bun viceguvernator, dar sa dea Mnezeu sa ma insel.
Mai mult, imi pare ca pe liberali ii doare fix in cot de Banca Centrala, dupa ce au ofensat inteligenta economica prin propunerea sustinuta. Pe cale de consecinta, am mai sters un partid de pe lista celor cu care as fi fost dispus sa votez.

PS Un post foarte bun al lui Bogdan Glavan, pe aceeasi tema.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP