Dan Popa: O propunere interesantă de la Istanbul: ”Statele membre FMI să îşi pună la comun rezervele valutare” - Bloguri economice

vineri, 2 octombrie 2009

Dan Popa: O propunere interesantă de la Istanbul: ”Statele membre FMI să îşi pună la comun rezervele valutare”

Seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a lansat o propunere interesanta la reuniunea de azi a FMI de la Istanbul, ca statele membre sa isi puna in comun rezervele valutare. „O parte dintre actualele dezechilibre se datoreaza si faptului ca resursele FMI impiedica statele membre sa isi constituie ele insele rezerve suficiente care sa le ofere siguranta in cazul speculatiilor care ar putea aparea”, a explicat Kahn. Potrivit oficialului FMI, exista insa o solutie „mai putin costisitoare, mai eficace si anume punerea la comun a rezervelor valutare, idee care este si in spiritul fondatorilor FMI”.

Intrucat o delegatie a BNR este in prezent la Istanbul, am incercat sa iau legatura cu consilierul Guvernatorului BNR, Lucian Croitoru (Guvernatorul fiind retinut in tara cu probleme personale).
Semnalul prost si faptul ca LC era intr`o masina descoperita care facea conversatia imposibila ma face sa aman publicarea opiniei sale referitoare la propunerea lui Kahn. Mai mult ca sigur, voi reveni.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP