Dan Popa: O zi la BNR a lui Olteanu. Pamflet - Bloguri economice

duminică, 11 octombrie 2009

Dan Popa: O zi la BNR a lui Olteanu. Pamflet

Hahaha….frate, ii credeam mai destepti pe astia. Exista se pare o organizatie secreta CORE2, care umbla intentionat la valoarea banilor si`i deregleaza sau ce le face. Trebuie s`o aducem, parerea mea, la masa negocierilor. Vedem ce vrea, ii dam cat cere, da` sa ne lase in pace, ca altfel o nenorocim. Poate ii dam chiar un post de anbasador, ori lui ea ori lui copiii ei.
Pana la urma nu`i asa de conplicat in BNR. Comitetul asta de directie de operatiuni de piata e ca la mine la partid, numai ca se discuta la costum si cravata. I`am si zis Omului meu: bah, de`acu inainte o sa discute la costum si la cravașă, să vadă cine`i seful. Ii aduc eu pe calea cea buna, ca vad ca`s baieti cu Armani, finuti…imposibil sa nu poti negocia cu ei.
Mai trebe sa discut cu Omul si despre unde`si plaseaza el rezerva internationala, ca`i clar ca`i profitabila solutia lui si poate gasim o formula comuna sa crestem averea astora. Prima oara cand l`am sunat pe Om si i`am zis ca`i vorba sa plasam o suta si ceva de tone de aur, a zis sa mai astept pana se fac o mie, ca pentru o suta ii e jena sa dea un telefon, ca o sa rada aia de el.
Pana maine trebuie sa invat cine`i dl. ROE. Toti discuta despre el, deci e clar ca`i un om important. Poate ca Omul il cunoaste. Sa`i spun sa`l cheme naibii la o cina, sa discut cu el sa vad ce vrea.
Barbosul vorbeste numai in cifre, da` tot l`am bunghit cand a intrebat in final unde plasam rezervele internationale ale Bancii. Am cascat plictisit, casa vada ca nu`mi bat capul cu chestii din astea minore si am zis ca pretul aurului e`n crestere. Vuieste blogurile cu asta, ce sa ne mai obosim sa facem amproasta calcule, cand le`au facut altii? Le`am sugerat sa bagam rezervele alea in lanticuri de aur si in petrol, da` nu la canistre, ca ne trebe spatiu mare pentru depozitare. Secretarul comisiei ca cica nu se poate. Ochelaristul ma`ntreaba daca am urmarit yieldurile Bundesbankului? Le`am urmarit bah, da`le`n cacat, da` la un moment dat a disparut. Erea doua yielduri, frumusele, nu zic, da` nu ne ajungea la toti, parerea mea.
Ma gandesc sa vorbesc cu Omul sa aranjeze el cu aia de la FED sa ne bage si pe noi pe felie cu rezervele astea. Omul aranjeaza orice, daca vrei. Tin minte cand la un moment dat se evervase si a vrut sa il sune pe Ochelarist sa ii garanteze cu rezerva valutara nush ce credit avea el de luat ca sa`l dea nu stiu cui. N`a insistat prea mult, ca altfel ii iesea combinatia.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP