Dan Popa: Salariile mari din firmele preluate de stat - reduse de FED cu până la 90% - Bloguri economice

vineri, 23 octombrie 2009

Dan Popa: Salariile mari din firmele preluate de stat - reduse de FED cu până la 90%

Administratia Obama a anuntat aseara ca salariile principalelor 7 companii in care Statul a bagat bani ca sa le salveze de la faliment vor fi reduse cu pana la 90 %. Discutam aici de salariile celor aflati la nivelul conducerii companiilor, nu de simplii uvrieri. In cazul acestora din urma, salariile vor fi taiate cu 50%.
Companiile vizate sunt Citigroup, Bank of America, AIG, General Motors, Chrysler, GMAC si Chrysler Financial.

Kenneth Feinberg, insarcinatul Casei Albe cu aceasta problema a declarat ca desi autoritatea lui se opreste la firmele „de stat”, sugereaza si Wall Street-ului sa aplice aceeasi masura..
Mai mult, FED a publicat recomandarile sale cu privire la remuneratia sefilor de banci aflati in responsabilitatea institutiei (circa 6000), pentru a descuraja asumarea riscurilor excesive.
Deciziile lui Feinberg, care vor intra in vigoare din noiembrie, au produs lacrimi si durere in randul celor vizati. Directorul general al AIG s`a plans ca impactul deciziilor FED asupra salariilor va fi usturator, Casa Alba raspunzandu`i sa`si vada de treaba, ca s`a atins de numai 25 cele mai mari salarii din companie.
Oricum, „cultura bonusurilor” a rezistat bine crizei, cata vreme Goldman Sachs a confirmat ca va acorda bonusuri de 16,8 miliarde de dolari, dupa ce alte 10 au fost rambursate Statului.
In urmatoarele luni, FED va face o inspectie in bancile americane, axata pe sistemul de bonusuri si salarii din cele mai mari 30 de banci (si institutii financiare) din SUA.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP