Dan Popa: Tortul - Bloguri economice

luni, 12 octombrie 2009

Dan Popa: Tortul

Copilul a trecut cu chiu cu vai, clasa. Parintii decid sa ii cumpere un tort, dar nu prea au bani. Pana la urma gasesc de unde sa se imprumute, iau un tort frumos si il aseaza pe masa. Copilul trebuie sa apara din clipa in clipa, spre a fi sarbatorit.

Deodata, mama vede o pata pe sacoul tatalui. “Uite, nenorocitule, nici un sacou nu stii sa il pastrezi curat!”, rebufneste ea. “Hai ca esti tampita. Nu mai tii minte ca tu mi l`ai patat saptamana trecuta, cand ai varsat sosul ala?”, sare si tatal. “Euuuuu? Atunci aveai altceva pe tine, boule, nu erai cu sacul asta pe tine”, ii raspunde tandru, mama. Tatal se infurie. “Ce sac, proasto? Ia vezi cum vorbesti, ca poate te si pocnesc”. Mama se ridica. Tatal se ridica si el. Mama e mai rapida. Mama pune mana pe tort. Tatal face ochii cat cepele. Mama ii tranteste tortul peste fata inca mirata a tatalui. Tata e furios. S`ar vedea asta in ochii lui, dar sunt bine ascunsi in spatele stratului de crema si a blatului.
Cu toate astea, tatal reactioneaza. Ia o vaza si o arunca dupa mama. Mama se fereste, dar pune mana pe un scaun. Tatal constata brusc ca fractura de coaste e dureroasa. Mama fuge spre iesire. Tata nu poate fugi, dar tot arunca o scrumiera in capul mamei. Mama injura si in cadere, trage fata de masa rasturnand pe jos tot ce mai era pe masa. Tatal, cu tortul pe fata, fuge sa o pocneasca, dar se impiedica si isi rupe mana.
Copilul apare, dar cam degeaba. Tortul s`a cam pleostit, si oricum, parintii lui suna sa vina de undeva o salvare.
Camera le e distrusa, copilul plange si ei au de rambursat imprumutul facut pentru a cumpara tortul.
Afara ploua.

PS Orice legatura cu cearta partidelor politice de la noi, imprumutul de la Fond si situatia de rahat este aproape intamplatoare.Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP