Bogdan Glăvan: Să nu aveţi încredere în guvernul grec, mai ales când vine cu statistici - Bloguri economice

marți, 10 noiembrie 2009

Bogdan Glăvan: Să nu aveţi încredere în guvernul grec, mai ales când vine cu statistici

La începutul anului guvernul grec previziona un deficit bugetar de 3,7% din PIB. Aseară, guvernul a scandalizat întreaga Europă anunţând că deficitul bugetar ar putea ajunge la 12%. Prinse la înghesuială în această comedie greacă se află mai multe organisme europene cu atribuţii în verificarea şi distribuirea informaţiilor statistice, a căror credibilitate este acum pusă la îndoială mai mult ca niciodată. Cu atât mai mult cu cât Grecia nu este la prima abatere.

Guvernul grec a falsificat sistematic datele statistice referitoare la deficitul bugetar şi datoria publică, astfel încât, de exemplu, Grecia nu a respectat limita de 3% din PIB a deficitului bugetar nici înainte, nici după aderarea la zona euro. Grecia, care a aderat la UEM în 2001, a întreprins acest pas cu fraudarea prevederilor Tratatului de la Maastricht. Adevărul descoperit de controlorii europeni a fost destul de ruşinos.
Grecia2
Acum, guvernul grec a ridiculizat practic Eurostat. Rareori în vremuri democratice minciuna a fost promovată ca politică de stat într-un mod atât de transparent.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Bogdan Glăvan

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP