Bogdan Glăvan: “Tuelf-fiftin, în colţul ce’lalt” - Bloguri economice

vineri, 6 noiembrie 2009

Bogdan Glăvan: “Tuelf-fiftin, în colţul ce’lalt”

La ora 10,30 sunt în faţa casei de bilete de la metrou şi mă pregătesc să cer o cartelă simplă. În faţa mea, o persoană străină de neam şi ţară, încearcă să cumpere un abonament. Casiera îl strigă pe… Dorel – gardianul din staţie – şi îi cere să îi explice domnişoarei că abonamentele se pot cumpăra doar “după ora 12 şi un sfert, de la ieşirea cealaltă”. La care Dorel îşi desface braţele pe care le ţine încrucişate, îşi umflă pieptul şi fornăie: “Tuelf fiftin, în colţul ce’lalt”.

Am cumpărat repede cartela şi mi-am văzut de drum. De obicei, în situaţii de acest gen nu mă sfiesc să îţi etalez vocabularul (cu accent cu tot) exersat pe plaiurile Alabamei, însă astăzi ceva m-a reţinut. Sunt convins că domnişoara a înţeles până la urmă de unde trebuie să cumpere abonamentul, a lămuri-o Dorel. Ce nu a înţeles – şi aici oricum nu puteam să o ajut – este de ce trebuie să aştepte două ore în acest scop. La urma-urmei, cei care cumpără abonamente fac un serviciu Metrorexului, în comparaţie cu cei care circulă ocazional, ca mine.

Probabil era nevoie de cineva care să-i explice că important nu este ce face Metrorex pentru tine, ci ce faci tu pentru Metrorex.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Bogdan Glăvan

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP