Cristian Orgonaş: Creşterea bursei americane privită din perspectivă istorică - Bloguri economice

luni, 16 noiembrie 2009

Cristian Orgonaş: Creşterea bursei americane privită din perspectivă istorică

De la minimele atinse in martie, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a crescut cu aproape 60%, ceea ce poate parea spectaculos la o prima vedere, insa privita din perspectiva istorica, aceasta crestere se situaza sub medie, atat ca durata, cat si ca intensitate.

Analistii de la chartoftheday.com au pus intr-un grafic toate cele 27 de raliuri bursiere care au avut loc intre 1900 si 2009, iar concluziile sunt:

- in ultimii 109 ani, a existat in medie un rally la fiecare 4 ani;

- 73% dintre aceste cresteri au generat castiguri intre 30% si 150%, iar durata trendului ascendent s-a situat intre 200 si 800 sedinte de tranzactionare (zona albastra pe grafic);

- actualul trend crescator are deja o durata de 179 de sedinte de tranzactionare si o crestere de 60%, ambele sub medie;

Graficul de mai jos poate fi citit astfel: pe orizontala avem durata in zile a trendului crescator, iar pe verticala cresterea DJIA inregistrata la finalul fiecarui trend. Situatia din acest moment corespunde punctului cu comentariul “you are here”.


Desi personal cred ca bursa americana a crescut cam repede in ultimele luni, acest grafic arata ca actualul trend mai are potential de crestere.

Ramane insa de vazut in ce masura rezultatele economice inregistrate in acest trimestru de companiile cotate, vor justifica o continuare a trendului crescator inceput in 10 martie.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP