Cristian Orgonaş: Este Dinu Patriciu cel mai mare capitalist al României? - Bloguri economice

vineri, 20 noiembrie 2009

Cristian Orgonaş: Este Dinu Patriciu cel mai mare capitalist al României?

Pe baza voturilor cititorilor, Ziarul Financiar l-a desemnat pe Dinu Patriciu drept cel mai mare capitalist roman al ultimilor 20 de ani, in timp ce Ion Tiriac s-a clasat pe locul doi, iar Octavian Radu – fondatorul si principalul actionar al holdingului RTC, a venit pe trei.

Am votat si eu cu cateva zile in urma, iar alegerea mea a fost dl Tiriac, fiind convins la momentul respectiv ca votez cu castigatorul acestui sondaj, insa se pare ca cei mai multi dintre votanti au fost de alta parere.

In principiu, ce merite are castigatorul? A cumparat de la stat cu 50 de milioane de dolari un fost mastodont comunist, a beneficiat de ajutor guvernamental prin transformarea in obligatiuni a unor datorii catre buget (600 de milioane de dolari!!), iar dupa 9 ani a vandut afacerea pentru o suma necunoscuta, dar cel mai probabil cuprinsa intre 1.3 si 2.7 miliarde dolari.

In toti acesti noua ani scandalurile s-au tinut lant, dl Patriciu fiind chiar arestat la un moment dat.

Pe de alta parte, dl Tiriac s-a ferit sa intre in politica, si-a cladit imperiul lucrand aproape in exclusivitate cu mari companii internationale, iar scandalurile de coruptie sau acuzatiile de eludare a legii au lipsit.

Desi il respect pe dl Patriciu pentru ceea ce a reusit sa faca din Petromidia, cred ca realizarile acestuia nu se compara nici pe departe cu cele ale domnului Tiriac.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP