Cristian Orgonaş: În ciuda crizei, companiile continuă să investească în cercetare şi dezvoltare - Bloguri economice

luni, 23 noiembrie 2009

Cristian Orgonaş: În ciuda crizei, companiile continuă să investească în cercetare şi dezvoltare

Conform unui studiu realizat de Booz & Company, in 2008, bugetele alocate cercetarii si dezvoltarii de catre cele mai mari 1000 de companii la nivel mondial au totalizat 532 miliarde dolari, in crestere cu 5.7% fata de 2007, desi anul trecut o treime dintre aceste firme au raportat pierderi.

Spre comparatie, in 2007, cheltuielile cu cercetarea si dezvoltarea au crescut cu 10% fata de 2006, in conditiile in care vanzarile au avansat cu un procent asemanator.

Compania care aloca cele mai mari sume acestui domeniu este Toyota - aproape 9 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta 4.4% din totalul vanzarilor, japonezii aflandu-se pentru al treila an consecutiv pe primul loc.

Urmeaza Nokia, Roche, Microsoft si General Motors, toate aceste firme alocand in 2008 sume de peste 8 miliarde dolari activitatii de R&D.

De remarcat faptul ca in top 20 se afla 7 companii din domeniul farmaceutic, care investesc in medie 16% din venituri in activitatea de cercetare-dezvoltare. Topul mai jos, intreg raportul poate fi gasit aici.


Concluzie – in ciuda crizei care a determinat o scadere a veniturilor sau chiar pierderi multor companii, acestea sunt constiente ca singurul mod prin care pot rezista pe piata este acela de a continua sa inoveze, de a concepe si livra produse noi care sa aiba un raport cost/calitate tot mai bun.

via Carpe Diem

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Cristian Orgonaş

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP