Dan Popa: Alte 3 bănci americane repaosate întru Domnul. Fie-le activele uşoare! - Bloguri economice

sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Dan Popa: Alte 3 bănci americane repaosate întru Domnul. Fie-le activele uşoare!

Autoritatile americane au mai inchis in acest final de saptamana inca 3 banci (doua din Florida si una din California), ducand astfel la 123 numarul institutiilor bancare inchise in acest an.
Potrivit Agentiei Federale de Garantare a Depozitelor (FDIC, ca sa fim mai scurti), Orion Bank (cu sediul in Naples, Florida, si avand active de 2,7 miliarde de dolari), Century Bank FSB (Sarasota, Florida, active de 728 milioane de dolari) si Pacific Coast National Bank (San Clemente, California, active de 134,4 milioane de dolari) au fost preluate in liniste si pace de alte banci, mai rumene`n obraji.
Potrivit FDIC, falimentele bancare s`ar putea intinde pana in 2013, costul acestora fiind estimat la 100 de miliarde de dolari.

Ca sa nu fie un post sec si foarte foarte scurt, mai adaug mici detalii legate de inchiderea Pacific Coast National Bank. Banca era de dimensiuni mici. Avea doua agentii (mare branza, nu?) care se vor deschide luni la 8 dimineata sub brandul bancii care a preluat`o – Sunwest Bank.
Deponentii Pacific Coast National Bank devin automat deponenti ai Sunwest Bank, in conditiile contractelor incheiate cu banca falimentara. Adica, daca aveai o dobanda de x% la depozit, aia ramane, indiferent de dobanda practicata de Sunwest. ATM`urile si online bankingul bancii falite va fi functional si in acest week end, ceea ce mi se pare admirabil, tinand cont ca in aceste doua zile se lucreaza intens la integrarea bancii falimentare in structura noii banci. Cei care au luat credite de la banca repaosata vor continua sa isi achite ratele as usual, la vechile agentii ale bancii.
Costul trecerii bancii de la un proprietar la altul va costa FDIC circa 27 de milioane de dolari.
Congresul american a infiintat Federal Deposit Insurance Corporation in 1933, pentru a intari increderea americanilor in sistemul bancar. De fapt, acest FDIC asigura depozitele tuturor celor 8195 de banci si „savings associations”.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP