Dan Popa: “Am în leasing un camion. Ca să îmi rezilieze contractul, banca îmi percepe un comision de 4500 euro” - Bloguri economice

luni, 30 noiembrie 2009

Dan Popa: “Am în leasing un camion. Ca să îmi rezilieze contractul, banca îmi percepe un comision de 4500 euro”

Buna ziua. Numele meu e Alex. Am incheiat un contract de leasing pentru o camioneta de 3,5 tone, pentru care plateam o rata lunara de 1000 de euro. 989, ca sa fiu mai exact. De cateva luni, partenerul pentru care transportam marfa si-a inchis afacerea pentru ca nu-i mai mergeau vanzarile. Criza, desigur. O luna am platit rata in gol, din buzunar. Pe urma, am incercat sa dau contractul cuiva care are nevoie de o camioneta. Firmele mari nu aveau ce face cu camioneta mea, ca foloseau TIRuri. Firmele mici nu mai cumpara camionete pentru ca afacerile sunt in ceata acum. Asa ca nu am gasit cui sa-i dau contractul, desi mai am doar cateva luni de plata.
Banca mi-a notificat ca am de achitat, inafara ratelor, un comision de 4500 de euro, in cazul in care imi reziliaza contractul, spunand ca pe ei ii costa avocatii, notarii etc.
Nu mi-e foarte clar daca acest comision e legal.
Prim urmare, banca a primit mai multi bani din ratele mele decat a costat masina, imi ia si masina inapoi si imi mai pretinde si 4500 de euro comision.
Daca ar fi o masina mica, as distruge-o cu mana mea. Banca si`ar incasa asigurarea CASCO si toata lumea ar fi fericita. Dar la camioneta asta, ca s-o fac zob, e nevoie de acrobatii gen James Bond. Nu stiu ce sa fac. …”

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP