Dan Popa: Băncile belgiene - pierderi cumulate de 2,2 miliarde de euro - Bloguri economice

miercuri, 4 noiembrie 2009

Dan Popa: Băncile belgiene - pierderi cumulate de 2,2 miliarde de euro

Bancile belgiene au acumulat pierderi de 2,2 miliarde de euro in primul semestru din acest an, potrivit unui Raport aparut azi pe site`ul Bancii Centrale. Fata de primele 6 luni din 2008, cand profiturile cumulate atingeau 3,2 miliarde de euro, situatia din 2009 pare cam albastra. Evident, criza le-a afectat businessul, astfel ca randamentul capitalurilor proprii a trecut de la 11% (in 2008), la -8,9 %, in prezent.
Raportul intre costuri si venituri a evoluat si el consistent- daca anul acesta raportul e de 91% , in primul semestru din 2008 acesta era de circa 61% .
In plus, depozitele au inregistrat un recul de 8,3 % , suma totala economisita de belgieni atingand 862,2 miliarde de euro, din care circa 280 de miliarde sunt banii depusi de persoanele fizice (economiile persoanelor fizice sunt in crestere cu 8%).
Nu compar cu Romania, dar am impresia ca la noi au loc „rostogoliri” ale portofoliilor neperformante. Si unele le fac intr-o maniera destul de simpla. Si le vand bancilor mama, dupa care acestea isi imprumuta filialele cu suma necesara pentru a le rascumpara.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP