Dan Popa: Bancomatul, prietenul omului. Poveşti amuzante cu bănci, credite şi bancomate - Bloguri economice

vineri, 20 noiembrie 2009

Dan Popa: Bancomatul, prietenul omului. Poveşti amuzante cu bănci, credite şi bancomate

“O sucursala Raiffeisen din Galati. Ma duc intr-o dimineata sa scot de la ATM banii de chirie (500 RON). Precizez ca afara erau multe grade cu minus si un vifor de sa nu lasi un caine afara, vorba aia.

Asa ca, in ziua repectiva, tremurand de mama focului, ma prezint la ATM pentru a scoate banii mai sus mentionati. Introduc cardul in bancomat, tastez pinul, selectez suma pentru a fi eliberata, mi se confirma tranzactia, ATM-ul imi scoate cardul (la ATM-urile Raiffeisen asa se intampla, intai ti se da cardul si apoi banii si chitanta)…ei bine in momentul in care trebuia sa imi dea si banii se ia curentul. Stau un minut-doua zic poate isi revine. Dupa vreo 10 minute in care nu s-a intamplat nimic ma hotarasc sa intru in banca sa intreb ce e de facut. Am uitat sa precizez ca in momentul in care a picat curentul functionarele banci au postat frumos in usa o foaie cu “Pana de curent !!! INCHIS” iar acum stateau si isi savurau frumos cafelele la caldurica.

Bat la usa, una dintre ele incepe sa imi faca semne disperate ca sa citesc semnul cu INCHIS, bat in continuare etc. Pana la urma iese, ii povestesc ce s-a intamplat si saraca era foarte nelamurita de ce nu plec. Zic cum sa plec madame, pai eu plec, se rezolva cu pana de curent si incepe ATM-ul sa scuipe milioane. La care ea : Daaaaa, aveti dreptate…pai mai stati langa el poate isi revine..

Dupa inca vreo ora de asteptare (timp in care ma invinetisem de frig) iar bat la usa. Zic « Dati-mi si mie un numar de telefon de la relatii cu clientii sa sun sa intreb ce e de facut pentru ca nu pot sa stau o vesnicie aici ». Cica « Pai daca nu merg calculatoarele nu avem cum sa va dam nici un numar de telefon ».

Pana la urma aflu un numar de telefon, sun, explic iar situatia la care respectivul imi spune « Pai daca s-a intamplat ceva in timpul tranzactiei, ATM-ul trimite automat banii in cont, nu v-au spus fetele de la banca ? » Nu, nu-mi spusese nimeni nimic. M-au lasat sa stau in frig si sa astept ca prostul.
Dupa 4 ore cand s-a rezolvat pana de curent banii erau inapoi in cont….iar tot ce pot eu sa spun e ca in tara asta oamenii, in special functionarii bancari sunt extrem de prost pregatiti”

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP