Dan Popa: Doi bancheri de pe Wall-Street, găsiţi nevinovaţi - Bloguri economice

miercuri, 11 noiembrie 2009

Dan Popa: Doi bancheri de pe Wall-Street, găsiţi nevinovaţi

Doi fosti responsabili ai unui fond apartinand bancii Bear Stearns au fost declarati nevinovati marti de justitia americana, ei fiind acuzati ca ar fi mintit investitorii inainte cu cateva zile de prabusirea bancii.
Daca cei doi, Ralph Cioffi si Matthew Tannin, ar fi fost gasiti vinovati de acuzatiile aduse (frauda, intelegeri ilegale si delict de initiere), ar fi petrecut 20 de ani de puscarie. Dar juriul din Brooklyn a dat verdictul „not guilty”, asa incat Cioffi (53 de ani, prime incasate intr-un singur an de 17 mil. de dolari, pe langa salariul de 250.000 de dolari) si asociatul sau Matthew Tannin (prime infinit mai modeste, de numai 2,5 millioane de dolari) s-au relaxat imediat.

In 22 iunie 2007, banca de investitii Bear Stearns a atras atentia asupra evenimentelor care urmau, anuntand ca doua dintre fondurile sale de investitii sunt in pragul falimentului dupa ce au investit in active ancorate de creditele imobiliare cu probleme. Cei doi, profitand de informatiile la prima mana pe care le aveau, au vandut actiuni inainte ca anuntul sa fie facut public, punand la punct chiar si o schema de recuperare a unor sume cat mai consistente.
Bear Stears a fost la randul ei amenintata cu falimentul in martie 2008, fiind preluata de urgenta de JPMorgan Chase, in urma unei operatiuni conduse de FED.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP