Dan Popa: Familia Ionescu, Rafael Noriega, cardurile şi banca noastră cea de toate zilele - Bloguri economice

marți, 24 noiembrie 2009

Dan Popa: Familia Ionescu, Rafael Noriega, cardurile şi banca noastră cea de toate zilele

Domnul Ionescu e in pragul colapsului nervos. Are un card emis de o banca locala, de pe care a constatat ca cineva face cumparaturi in SUA. Domnul Ionescu nu a fost in viata lui in America. Nici macar nu are pasaport. Cand a vazut ca de pe cardul lui se evapora bani, a sunat la banca si a blocat cardul. De acolo a pornit nebunia in familia Ionescu.

“In data de 6,7,8 noiembrie (vineri, sambata si duminica) s-au facut cumparaturi de pe card in SUA. Am descoperit chiar duminica pe 8, seara si am blocat cardul. Si de aici a pornit nebunia:
- am depus plangere la politie in aceeasi seara;
- a doua zi am incercat sa depunem o cerere de refuz la plata pentru tranzactiile facute ilegal, banca a spus ca nu se poate. Trebuie sa aiba desfasuratorul tranzactiilor si nu`l are. A doua zi ne-au dat un formular de refuz pe care l-am completat si l-am dus si la politie. Politia a spus ca nu e ceea ce trebuie. Ne-au cerut sa mergem la banca si sa ne dea un alt desfasurator.
La orice incercare de a primi detalii banca ne spunea aceeasi poveste: “facem toate demersurile”.
Am cerut o intalnire cu cineva de la departamentul antifrauda al bancii. In urma insistentelor am fost primiti de cineva de la departamentul antifrauda care ne-a comunicat ca: banca face toate demersurile, au fost initiate refuzuri la plata catre comercianti, asteapta chitantele pentru confruntare cu semnatura mea, banca nu are asigurare pentru cazuri de acest gen, banca nu monitorizeaza actiunile facute de pe cardul de debit sau in fine ne-ar fi sunat si ei dar asa dupa vreo cateva zile. Desi am cerut in mod expres sa ne spuna modalitatile prin care sa dovedim ca este o frauda nu au fost interesati nici o secunda de acest aspect (nu au vrut sa vada cardurile, la insistentele noastre le-au cerut sa se uite la ele, nu ne-au intrebat nici o clipa daca am instrainat cardurile, daca am tinut pin-urile scrise pe hartie langa card, daca le-am pierdut, daca le-am ratacit etc. Mai aveam putin si ma rugam eu de ei sa merga cu mine la politie sa ma puna la detectorul de minciuni !!)

Intre timp au inceput sa vina si chitantele din SUA, ni le-au trimis si apare o semnatura a unei persoane “Rafael Noriega” !?!
Mentionez ca nu am fost in SUA, nu am nici pasaport si nici viza”
V`ati confruntat cu asa ceva? Haideti sa il ajutam cumva…

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP