Dan Popa: Iisus Hristos a refuzat să înmulţească găleţile PDL la o biserică din Apărătorii Patriei - Bloguri economice

duminică, 8 noiembrie 2009

Dan Popa: Iisus Hristos a refuzat să înmulţească găleţile PDL la o biserică din Apărătorii Patriei

Doamne, cred ca vor sa Te excluda din PDL! Venisera cu Dacia lor papuc plina de galeti inscriptionate cu PDL, chiar in timpul slujbei inchinate Tie, Doamne. Incepusera sa le dea oamenilor gratis, cu cate2-3 pliante, un pix si niste chibrituri. Stiu Doamne, chibriturile alea erau de fapt un avertisment. Sunt simbolul focului Gheenei, nu mai trebuie sa`mi spui. Le`am vazut si eu pe batranele alea zece care iesisera de la slujba ca sa primeasca o galeata. Ai vazut Doamne ce fericite erau cand s`au intors in biserica si au spus lumii ca „afara” se dau gratis, galeti? Nimeni n`a mai stat la slujba, cand a auzit asta.

Iesisera buluc sa prinda cate o galeata gratuita, de urlau organizatorii sa se aseze frumos, pe cate doua randuri, ca la scoala, daca vor sa primeasca galeti. Nu zic, erau frumoase, Doamne. Dar cand m`au intrebat si pe mine cate vreau, le`am spus ca nu`mi trebuie niciuna. Ai vazut cum se tot mirau cand le faceam poze, Doamne? Ca de unde sunt si de ce le fac poze? Am dat din mana a lehamite si m`am dus sa aprind lumanari.
Mi`a placut, Doamne cum le`ai tras`o, iarta`mi expresia. Ei se asteptau sa le inmultesti, cum ai inmultit painile acelea in desert, iar cand colo tu ai bagat zazanie intre ei, ca li se terminasera pixurile si chibriturile mai devreme decat galetile. Strigau unii ca vor si pixuri, ca de ce altii au primit mai multe? La poarta bisericii, ajunsesera sa`i injure, Doamne. „Fire`ar sa va fie spaga a dracului, ca numai cui vreti le dati si pixuri!”. Da, Doamne, acolo s`a ajuns.
Eu m`am rugat cat am putut, ca recunosc ca lumea se imbulzea sa prinda pomenile electorale si te impingea ca nu cumva sa ramana fara pix. Dar la un moment dat am plecat, Doamne, ca nu mai puteai sta acolo.
Doamne, ajuta`i si tu asa cum si ei au ajutat slujbei Tale!

P.S. Ma dusesem ca tot omul la o biserica, sa ma rog. Intrucat stau langa Aparatori, m`am dus la biserica la care obisniuiesc sa ma rog, cea de pe Turnu Magurele, langa “Plus”. Nu am putut.
Indiferent ce partid ar fi fost cu pomeni electorale, gasesc ca este la limita decentei sa lasi oamenii sa se roage, fara a`i bulversa cu niste pliante, pixuri samd. Dupa slujba, fa ce vrei. In timpul Liturghiei, respecta`i insa pe cei care vor sa aiba parte de putina liniste interioara.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP