Dan Popa: Îşi va desfiinţa Credit Europe Bank întreg departamentul de Direct Sales, de la 1 decembrie? - Bloguri economice

luni, 23 noiembrie 2009

Dan Popa: Îşi va desfiinţa Credit Europe Bank întreg departamentul de Direct Sales, de la 1 decembrie?

O parte din angajatii departamentului Direct Sales din Credit Europe Bank spun ca vineri au fost sunati si pusi in fata unei decizii extrem de neplacute, cu atat mai mult cu cat ea vine in preajma Sarbatorilor.
“am fost sunati vineri de catre colegii din Regionala si ni s-a spus ca incepand cu data de 01.decembrie, departamentul Direct Sales se desfiinteaza. Am intrebat cand vom fi instiintati in scris si mi s-a spus, citez, “aceasta convorbire este instiintarea”. A urmat apoi bineinteles povestea:”veti pleca cu 3 salarii”
Un alt angajat spune ca masura vizeaza concedierea a circa 30 de persoane (cu tot cu team- leaderi/regionali/controlleri), in vreme ce altii spun de presiuni facute asupra altor angajati.
Cristina Popa, PR`ista bancii, mi-a spus sa trimit un mail oficial cu intrebarile, ceea ce am si facut, pana la aceasta ora neprimind niciun raspuns oficial.

Surse din cadrul bancii mai spun ca nu s-au terminat valurile de concedieri. “Exista doua variante pentru cei vizati de concedierile din ceb, care sunt de fapt concedieri colective: 1. plecarea din ceb cu acordul partilor (in acest caz ceb-ul ofera 3 salarii+ mentinerea in conditii de angajat pentru 1 an a creditului deja in curs- aici trebuie mentionat faptul ca majoritatea angajatilor de la ceb si-au luat credite- ; exista cazuri de fosti angajati care au fost ispititi sa isi dea acordul sa plece de bunavoie din ceb, si la urmatoarea plata a ratei lunare sa realizeze faptul ca au fost trecuti la conditii de client obisnuit, explicatia fiind: “nu s-a aprobat cererea de a se pastra vechile conditii de creditare” ) si 2. disponibilizarea (in acest caz, intreband HR-ul daca se da vreo compensatie baneasca, au zis “nu”, desi se acorda 1 salariu compensatoriu). in cazul disponibilizarii, se acorda ajutor de somaj (aprox. 500 ron) pe o perioada de 9 luni (asigurarile sociale sunt platite in aceasta perioada, ceea ce este important).
Daca se pune problema banilor, nu strica sa facem un calcul: plata perioadei dintre anuntul HR-ului ca se va restructura postul persoanei vizate (aprox 0.5 x salariu lunar; depinde cat de repede isi fac treaba cei de la HR)+ plata perioadei de preaviz (1 salariu) + 1 salariu compensatoriu + somajul pe 9 luni (aprox. 4500 ron), fata de plata a 3 salarii “stimulent” in cazul plecarii cu acordul partilor”, povesteste alt angajat.

Asteptam si varianta oficiala a conducerii CEB.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP