Dan Popa: Leul ar putea intra azi pe depreciere, iar ratele de dobândă pe termen scurt, pe scădere - Bloguri economice

joi, 19 noiembrie 2009

Dan Popa: Leul ar putea intra azi pe depreciere, iar ratele de dobândă pe termen scurt, pe scădere

Leul a inchis sedinta de ieri la 4,2705/EUR insa a deschis sesiunea de astazi printr-o miscare de depreciere, o evolutie in linie cu dinamica burselor de la nivel international. “O continuare a acestei corectii pare probabila in restul sedintei de astazi fiind posibil ca leul sa se apropie de nivelul de 4,29/EUR”, se arata intr-un raport financiar al unei banci locale.

Ratele de dobanda pe termen scurt au coborat ieri la 7% pe piata swapurilor valutare. Aceasta tendinta ar putea continua in urmatoarele sesiuni pe masura ce ne apropiem de finalul perioadei de observare a rezervei obligatorii (23 noiembrie). Ratele de dobanda pentru scadente mai lungi au fost statice. Randamentele implicite 1M si 3M s-au situat in jurul nivelelor de 9,2% si 10%.
Astazi MF redeschide o licitatie pentru titluri de stat 3Y intentionand sa vanda instrumente in valoare de 0,85mld RON. Pare posibil ca acesta va plati din nou randamente pana la nivelul de 10% si este posibil ca cererea sa fie in jurul nivelului intentionat avand in vedere ca instrumentele pe termen lung raman o oportunitate interesanta in contextul asteptarilor inflationiste favorabile, perspectivei de convergenta si datorita ecartului semnificativ fata de instrumente similare regionale.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP