Dan Popa: O întâlnire cu ministrul Pogea. Un fleac, m-a forfetat! - Bloguri economice

luni, 16 noiembrie 2009

Dan Popa: O întâlnire cu ministrul Pogea. Un fleac, m-a forfetat!

De cum il vezi, ti`e clar ca e un om obosit si aproape hartuit. Fuge sa iti deseneze cum sta treaba cu masa salariala din 2009 si 2010 si iti povesteste cum el nu i`a facut nimic, dar oamenii rai de dinaintea lui au ranit`o. Nu admite in ruptul capului ca forfetarul e ceva rau. Dimpotriva, i-a adus bani la buget, zice fluturand tabelele. Nu ai cum sa nu il crezi, ca`i ditamai ministrul. Ii spui ca uite dom` ministru, 3 prieteni de`ai mei si`au inchis firma din cauza forfetarului dumitale. “Nu cred,zice. Inseamna ca nu lucrau legal si isi treceau iahtul pe cheltuieli”. Iti spune ca numai firmele care oricum nu lucrau, s`au inchis. Si e tare mandru de asta. Ii spui ca fie si asa, tot nu e normal. E ca si cum ai refuza sa ii dai unui copil o jucarie, daca nu se joaca minim doua ceasuri pe zi cu ea. Poate copilul ala vrea s`o tina in vitrina si s`o mangaie seara, inainte de a se culca. Asa si patronul roman. Poate vrea o firma pentru cand i se va face copilul marisor si va putea sa faca un business, iar tac`su i`a facut`o din timp, ca cine stie cat vor fi peste 5 ani costurile de infiintare.
Alearga sa iti scrie mare pe o coala ca 5000 plus 5000 egal zece mii si te intreaba daca ai inteles. Cum dreaq sa nu intelegi, dar il lasi sa creada ca faptul ca ti`a desenat chestia asta e o magie a finantistilor. O chestie pour les connaiseurs, e clar.
Ii spui ca leul se va deprecia si iti zice verde`n fata ca nu are cum. Are rezerve BNR`ul. Are, da` nu mai poate interveni la infinit sa tina leul, ii spui soptit. Rade relaxat. “Comandante, zice, leul nu va fi mai volatil decat a fost pana acum”. Doar ca bancile astea……Ce`i cu bancile il intrebi. Pai dom`ne, cat are BNR dobanda? 8 la suta, nu? Pai si mie de ce imi iau 10 % si ar vrea sa`mi ia chiar si 12 %? Pai, zici, de aia ca ai nevoie mare de bani. Ai cererea cat casa, asa ca vin si ei cu oferta…..In loc sa`mi dea si o prima….Ce prima? Pai prima pentru ca platim la timp, pentru ca… Si intelegi pe data. Statul e bun, privatul musai sa fie la picioarele lui. Dar nu e, f***`i mama ma`sii. ..

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP