Dan Popa: Patrick Gelin, şeful BRD: ” Suntem singura bancă din sistem care nu îşi externalizează creditele neperformante” - Bloguri economice

luni, 2 noiembrie 2009

Dan Popa: Patrick Gelin, şeful BRD: ” Suntem singura bancă din sistem care nu îşi externalizează creditele neperformante”

„Multe banci isi externalizeaza creditele neperformante. Nu este si cazul nostru si cred ca suntem singurii care avem aceasta practica”, a declarat Patrick Gelin intr-un interviu acordat postului tv Money Channel. Seful BRD a mai spus ca 2009 este un an pierdut pentru creditare, iar in privinta anului viitor volumul creditelor depinde de revenirea economiilor din Vest, a celei romanesti si de revenirea pietei imobiliare.

„Astazi cererea de credite e aproape zero, atat din partea persoanelor fizice cat si a IMM-urilor. Pentru anul viitor, totul depinde de cresterea economiei locale si de revenirea economiilor din Vest. De asemenea,fara revenirea pietei imobiliare va fi dificil sa vedem o imbunatatire a lucrurilor”, a mai spus Gelin. El s-a mai referit la confuzia care ar putea domni si in 2010. “Acesta este marele semn de intrebare. E legat de ceea ce se va intampla in 2010, daca situatia se va imbunatati sau degrada”, a punctat Gelin. Rugat sa gaseasca 3 motive de a ramane optimist, Gelin a raspuns: „Revenirea economiilor din Europa de Vest, posibilitatea de a avea un guvern stabil si probabila revenire din 2010 a pietei imobiliare”.
Interviul e mai lung, e foarte bun, iar colegii din TMCTV merita toate felicitarile.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP