Dan Popa: Poveşti amuzante cu bancomate, carduri şi credite (am râs cu lacrimi citind...) - Bloguri economice

miercuri, 18 noiembrie 2009

Dan Popa: Poveşti amuzante cu bancomate, carduri şi credite (am râs cu lacrimi citind...)

“Lucram in back-office la Banca …., o sucursala ultra-centrala. Intamplarea face ca geamul de langa mine era chiar deasupra bancomatului.

In acea perioada banca a avut o “promotie” astfel ca a luat toti clientii ei si ai altui IFN foarte mare care aveau credite pentru bunuri de consum (maruntisuri de gen telefoane mobile, dvd playere frigidere, etc) si le-a trimis prin posta un card de credit. In scrisoarea atasata se mentiona ca au primit un card de credit cu X milioane de lei cadou. Evident ca era vorba de o limita de X milioane de lei, nu de X milioane cadou. Am uitat sa mentionez ca toti cei care au primit respectivul cadou luasera credit din magazin. Peste 70% din ei nu aveau nici cea mai vaga idee de produsele bancare, mai ales de carduri.

Pe langa cardul primit in plic, pe respectiva scrisoare se mai mentiona si ca pentru a folosi cardul trebuie sa vina la banca sa semneze un contract. Nu toata lumea a citit si fraza asta…

In urma acestei campanii nu exista zi sa nu ii vad – de fapt sa ii aud – de la geamul meu pe respectabilii clienti. Doi dintre ei, insa m-au facut rad cu lacrimi.

Intr-o zi pe la ora 4, vara fiind geamul era deschis, aud de afara “2(doua) milioane”. Ignor si imi continui treaba. Dar zgomotul nu s-a oprit. Continua “2(doua) milioane, am zis doua milioane!!! Da ba f***-ti m**tii matii 2 milioane!!!”.

Evident scot capu pe geam si il vad pe dinstinsul domn stand cam la juma’ de metru de bancomat avand cardul in mana stanga si ragnind din toate puterile la bancomat sa ii dea banii.

Al doilea care m-a amuzat teribil erau de fapt doi colegi – angajati REBU, conform inscrisurilor de pe uniforma de servici. Pe cei doi i-am vazut trecand prin fata bancomatului. Nu prea stiau ce sa faca cu acea bucatica de plastic dar avea scris pe o hartiuta, cu un scris foarte lizibil, probabil de catre o dominsoara din front office, toti pasii care trebuie urmati (inclusiv PIN -ul, bineinteles). Intre timp tellerul alimenta bancomatul cu bani si evident ca lor nu le primea cardul in acest interval. Asa ca dupa ce au incercat fara succes sa il indese in toate gaurile care le-au vazut pe bancomat (inclusiv cea de chitante) l-au vazut pe teller (un nene cam la 1.90 si 90 Kg) iesind din spatele bancomatului si spunandu-le ca acum pot folosi bancomantul. Reactia unuia dintre ei a fost “vezi ba c**ie, ti-am zas io ca e unu acolo in spate care iti banii! Ai sa imi dai doua beri!”

Si bonus ca mi-am amintit de baietii de la REBU, tin minte ca aveau conturile la Tiriac (sau HVB Tiriac ca nu mai stiu daca erau “uniti”) si in ziua de salariu se asezau respectuos la coada in fata bancomatului.Peste 50 de oameni. Dar nu e problema ca aveau rabdare. Ca sa nu piarda cumva banii se asezau dinainte sa le intre banii. si la un moment iesea din sucursala o domisoara foarte draguta care se punea ca profesoara in fata elevilor si rand pe rand ei ii dadeau functionarei bancare cardul impreuna cu un postit pe care era trecut PIN -ul. Suma pe care o vroiau scoasa era aceiasi la toti “TOT CE E PE EL DOMN’SOARA”. Si acum imi pare rau de domnisoara aia care trebuia sa le dea banii din bancomat si nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca nu le intrau alora banii. Nu de alta dar veneau direct de la servici cu maturi, lopeti, etc. Unii veneau chiar cu masina de servici ;) .

Sper ca nu te-am obosit, toate bune!

Catalin”

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP