Dan Popa: Şedinţa de CA al BNR a lui Bogdan Olteanu. Pamflet. - Bloguri economice

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Dan Popa: Şedinţa de CA al BNR a lui Bogdan Olteanu. Pamflet.

*Dom`ne, am un noroc ceva de speriat. S`au impartit functiile in Consiliul de Administratie asta nou. Am primit cele mai multe directii, ceea ce inseamna ca astia chiar vor sa ma combine la ce e mai greu, semn ca stiu ca sunt capabil. Cristi Popa are doua directii amarate, politica monetara si aia de stabilizare. Eu am trei, frate! Statistica, Informatica si Directia Juridica!!! Practic,eu sunt trei directori intr-unul singur, ca pliculetele de cafea!

*Am o dilema. Oficial, daca a egal b si b egal c, inseamna ca a egal cu c. Deci, daca mâța are 4 picioare si masa are tot 4 picioare, rezulta ca de fapt, mesele sunt mâțe????

* Daca tot sunt directorul Directiilor de Statistica, m`am apucat sa ma uit peste ce e aia. Nu zic, e interesant. Zice asa: evenimentul este, in calculul probabilitatilor, rezultatul unei experiente sau al unei observatii. Corect. Cum ar veni, numirea mea in BNR. Este si rezultatul unei experiente de 20 de ani de politica a Omului, dar si a unei observatii:”Daca nu`l puneti pe Olteanu, blocam toata procedura din BNR”. Cred ca incep sa inteleg Statistica.

*Prima mea contributie la politica monetara!!! Nu credeam sa ajung sa il intrerup pe Guvernator, da` nu puteam sa las lucrurile asa..era in joc reputatia mea, ce naibii! Cand am vazut ce scria in Raportul de inflatie, cu toate ca ma jucam Tetris pe mobil, am tresarit. Cica :” Atât formarea brută de capital fix, cât consumul final al populaţiei şi-au accelerat scăderea anuală”. Am sarit ca ars, ragnind „Lipseste un „si”, lipseste un „si”!!!” Prin urmare. Interventia mea a fost consemnata, asa incat Raportul de inflatie arata ok acum. L`am semnat si eu, da` am scris pe margine „Cu obiectiuni”, ca nu se stie niciodata…

* Cred ca a aparut un nou film, ca astia toti l`au vazut si discutau despre el. Ii zice Krugman , care`i un soi de Batman mai modern. Din cate discuta astia, e un fel de thriller, iar Krugman asta salveaza economii cu gura. Adica zice ce si cum sa faca ca sa se termine cu bine totul. E ca Superman, iar oamenii rai vor sa`l lichideze, daca am auzit eu exact. Adica asta care sta in stanga mea, cum a auzit de Krugman ala, zice „Sa inasprim lichiditatea”. Sigur la Batman ala se referea, sa`l lichideze saracul…

* De vorbit cu Guvernatorul sa dam o lege dom`ne ca aia care sunt prinsi ca fac inflatie in tara, sa`i bage la parnaie, manca`le`as ochisorii lor de hotomani. Sa vada aia de la UE ca intarim Justitia si ca suntem determinati. Unul dintre colegi ca cica nu putem baga pretul benzinei la puscarie. Frate, ce sa`ti spun…Eu n`am zis sa aplicam legea aia…am zis sa o dam doar. Sa fie acolo…

*Tot din Statistica ( al carei Director sunt eu!!!) : Evenimentul imposibil nu se realizeaza la nici o efectuare a experientei. Evenimentul posibil este cel care poate sau nu sa aiba loc. Are probabilitatea mai mare ca 0 si mai mica ca 1. Evenimentul sigur este evenimentul care se realizeaza cu certitudine. Probabilitatea evenimentului sigur este 1. Deci eu am probabilitatea unu, nu?

*La informatica e mai usor. Citesc dintr`un manual: „Automatul primeşte la intrare un aşa numit “cuvânt de intrare” şi, în funcţie de ceea ce este programat să facă, va urma un şir de paşi predefiniţi (algoritmul), pentru a ajunge la un rezultat final. Un automat are o singură stare de pornire şi un număr de stări finale bine determinate”. Pai exact asa am patit eu. Mi s`a spus „te duci la BNR, in pana mea”. Am facut un set de pasi predefiniti (aici m`a ajutat mult Omul, nu am ce sa zic) si am ajuns la un rezultat final. Fantastic, sunt soft, de fapt????

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP