Dan Popa: Société Générale, de bună voie şi nesilită de nimeni o iei în căsătorie pe Dexia…? - Bloguri economice

luni, 23 noiembrie 2009

Dan Popa: Société Générale, de bună voie şi nesilită de nimeni o iei în căsătorie pe Dexia…?

Potrivit unui site specializat in informatii financiare, Guvernul francez si-ar dori o fuziune intre Société Générale si banca franco-belgiana Dexia, care beneficiaza de o bucata de vreme de sprijin financiar guvernamental. Este al treilea zvon aparut in ultimele 7 zile care anunta pe surse o asemenea fuziuni, cu toate ca ambii protagonisti refuza sa comenteze pe marginea lui. Potrivit Wansquare, Société Générale s-ar fi opus unui asemenea proiect, desi analistii vad il vad ca pe unul foarte fezabil.

Societe Generale, a doua bancă din Franţa după capitalizare, prezentă şi în România prin BRD SocGen, a rambursat statului francez ajutorul de 3,4 miliarde euro primit pe fondul crizei, a anunţat arbitrul pieţei de capital franceze, citat de Bloomberg.
Astfel, SocGen a rambursat pe 4 noiembrie suma primită de la Societe de Prise de Participation de l’Etat, instituţia statului francez care a făcut injecţia de capital băncilor.
Societe Generale, condusă de directorul său general Frederic Oudea, şi-a sporit capitalul cu 4,8 miliarde euro luna trecută, cu scopul de a rambursa ajutorul primit de la stat şi pentru a-şi consolida capitalul.
Primele cinci bănci din Franţa au primit circa 20 miliarde euro de la stat, pentru susţinerea capitalului acestora şi al finanţărilor, după şocul suferit anul trecut de piaţă în urma prăbuşirii Lehman Brothers.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP