Dan Popa: Un mesaj - Bloguri economice

miercuri, 25 noiembrie 2009

Dan Popa: Un mesaj

“In banca in care lucrez nu se comenteaza in situatii de genul. Am clienti care au fost fraudati in tara, au bagat cardurile in bancomate prelucrate de baietii veseli si apoi s-au trezit cu tranzactii prin bulgaria si banca nu a comentat. De obicei clientul este intrebat daca a dat cardul cuiva, daca a spus pinul cuiva, si este rugat sa-si recunoasca tranzactiile din ziua respectiva. Clientul a facut refuzul la plata si i-au fost pusi banii inapoi pe cont. Si eu sunt tare curios in ce banca s-a intamplat chestia asta. E aberanta problema cu tranzactiile, cum adica nu poate sa vada tranzactiile de pe cardul respectiv?? Din cate stiam s-a renuntat la sistemul cu porumbei calatori. Mai bine ii spuneau omului ca nu vor sa-i dea banii si macar nu-l mai puneau pe drumuri. Dar clientul poate sa-i actioneze in judecata, de unde are clientul certitudinea ca nu o persoana din cadrul bancii a divulgat detaliile cardului?

In SUA problema este ca nu prea exista POS-uri care sa-ti ceara PIN pentru tranzactie.
Din pacate ,in tara noastra frumoasa cu un relief atat de armonios imbinat, conceptul “customer care” a ramas la stadiul de concept.
Vina nu este doar a angajatilor frustrati din n motive, este si vina managementului care nu se impune, care nu face nimic in legatura cu chestia asta. Sunt convins ca se pot obtine rezultate daca s-ar lua masuri drastice in aceasta privinta.
Am facut multe cursuri de genul si in perioada in care am lucrat in afara se stia clar ca daca primesti vreo plangere de la un client primesti avertisment, la doua avertismente erai bye-bye (asta in cazul in care nu era ceva grav si zburai de la primul).
In RO am facut cursuri si apoi nu a urmarit nimeni care sunt rezultatele, nu a urmarit nimeni daca a aruncat cu banii pe fereastra, nu s-a interesat nimeni sa vada gradul de satisfactie al clientilor. Nu a intrebat nimeni daca Vasilica de la ghiseu i-a zambit macar o data lu’ Aglaia care a venit cu factura telefonica. Si daca nimanui nu-i pasa de ce sa se schimbe ceva???”

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP