Dan Popa: Volatilităţile ridicate din ultima vreme de pe pieţele financiare nu anunţă nicio criză viitoare, spun Băncile Centrale - Bloguri economice

miercuri, 4 noiembrie 2009

Dan Popa: Volatilităţile ridicate din ultima vreme de pe pieţele financiare nu anunţă nicio criză viitoare, spun Băncile Centrale

Pe pietele financiare si valutare nervozitatea e mare, din cauza semnalelor pe care le da evolutia dolarului american. Nu cu mult timp in urma, investitorii lasau naibii investitiile in dolar si se orientau catre active care sa le aduca randamente mai bune, chiar daca la riscuri mai mari. Astazi, cand raportul euro/dolar a trecut sub pragul de 1,48, tendinta pare a se inversa.
Pentru cei care vor sa aiba un barometru al evolutiei economiei mondiala, le sugerez sa se uite la evolutia dolarului australian. Deprecierea lui din ultima perioada poate insemna ori ajustarea pozitiilor luate pe el in apropierea finalului de an, ori o reactie la semnalul dat de Banca Centrala ca nu va sui dobanda cheie in decembrie.
Pe pietele emergente, miscarile sunt si ele cu amplitudini consistente (exceptie fiind Romania, unde BNR intervine pentru a calma cursul), iar din cate citeam prin presa straina, FED, Banca Angliei si BCE vor incerca in aceste zile sa convinga pietele ca agitatia si volatilitatile mari inregistrate nu anunta nicio catastrofa viitoare.
Din cate stiu, in aceasta dimineata a plecat la sediul BCE din Frankfurt si unul din noii membri ai CA din BNR. Nu, nu e vorba de Olteanu.

Citeşte restul postării şi comentează pe blogul lui Dan Popa

  © Blogger template 'Minimalist B' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP